Blir bedre ingeniør med fagbrev

Ulrik (19) fra Sandefjord stortrives som tømrerlærling hos Peab i Vestfold.

Hvorfor valgte du yrkesfag? 
Jeg bestemte meg for å gå TAF-linja på videregående. Det står for Tekniske og Allmenne Fag. Det er et fireårig utdanningsløp som gir mange muligheter enten du vil bli fagarbeider, studere videre eller gå rett på ingeniørutdanning. Jeg har vært på skolen en eller to dager i uka, og jeg liker kombinasjonen jobb og skole.  
 
Hvordan trives du som lærling i Peab? 
Jeg var godt fornøyd med å få lærlingeplass hos Peab, som er et stort og solid firma. Og jeg stortrives. Her er det hyggelige og hjelpsomme kolleger som deler kunnskapen sin. Og det er mange spennende oppgaver. Jeg har jobbet på alt fra eneboliger til store kontorbygg. Akkurat nå er jeg på Grandkvartalet i Larvik.   
 
Hva blir veien videre etter fagbrevet? 
Jeg vil studere videre etter at jeg har tatt fagprøven til våren. Målet er å bli byggingeniør, og da er det fint å ha kompetansen som følger med et fagbrev som tømrer. Jeg tror du blir en bedre ingeniør når du vet hvordan ting gjøres i praksis.  
 
Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS?  
Byggebransjen er spennende fordi den hele tida er i utvikling. Det kommer nye produkter og måter å gjøre ting på, så du blir aldri utlært. Dessuten er du aktiv i hverdagen og får brukt kroppen din.