Hanne får prøve mye forskjellig

Som Peab-lærling ble Hanne (18) overrasket over hvor varierte oppgaver hun fikk.

Hvorfor valgte du yrkesfag?
Jeg er glad i fysisk arbeid og ville bruke kroppen. Jeg ville prøve noe jeg ikke visste så mye om. Jeg tenkte at asfalt høres interessant ut, og det er ikke så mange som holder på med det.

Hvordan trives du som lærling i Peab?
Jeg trives veldig bra. Jeg får god opplæring, og jeg er blitt tatt godt hånd om siden jeg kom fra Gauldal videregående skole for et halvt år siden. Vi jobber på små lag, så jeg blir godt kjent med de jeg jobber med. Og jeg synes de på kontoret er flinke til å følge meg opp. Jeg er nesten den eneste jenta som jobber her, så det er fint at de spør om det er noe jeg ville ha gjort annerledes.

Hva blir veien videre etter fagbrevet?
Jeg håper å fortsette å legge asfalt og jobbe i Peab.

Er det noe som har overrasket deg underveis?
Jeg får prøve mye forskjellig. Jeg trodde kanskje ikke jeg skulle få lov til å begynne å kjøre maskiner med en gang, men det fikk jeg. De er flinke til å hjelpe meg i gang. Og det er fint med variasjonen. Når vi legger asfalt på en vei, må vi følge nøye med på folk og trafikk. Når vi er på en gårdsplass, er det helt andre utfordringer med å kjøre maskinen der det er trangt om plassen. Det er også fint å være på verkstedet på vinteren og få opplæring i maskiner og utstyr. Da kan jeg takle det bedre hvis det skjer noe med maskinen mens vi er ute.

Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS? 
Det er et godt valg hvis du får energi av å være ute. Det er veldig lærerikt. Jeg opplever noe nytt hver dag og jobber med trivelige folk. Det er artig å få arbeide ute og få brukt kroppen.  Og du får prøve mye som du ikke får gjort ellers.