Marie både snekrer og maler

Marie (21) var aldri tvil om at det måtte bli byggfag. Hun er lærling i tømrerfaget hos Peab i Harstad.

Hvorfor valgte du yrkesfag? 
Jeg har tenkt på det helt siden jeg var ei lita jenta og diltet etter faren min, som er tømrer. Jeg likte å hjelpe til med å pusse opp hjemme – både utvendig og innvendig. Så det ble naturligvis byggfag på videregående. Og jeg likte å jobbe ved siden av skolen i en byggevarebutikk for å få mer kunnskap om alt fra skruer til elektriske verktøy. Det var nyttig da jeg begynte i lære. 
 
Hvordan trives du som lærling hos Peab? 
Jeg stortrives. Det er flott miljø og fine kolleger. Jeg har det aldri kjedelig på jobb. Så det var fint å komme tilbake fra mammapermisjon.  
 
Hvordan ser du for deg veien videre når du har tatt fagbrevet? 
Når jeg har tatt fagprøven som tømrer, har jeg lyst til å gå i lære som maler hos Peab Bogstrand og ta fagbrevet der og. Maling er også et artig fag og nyttig å kunne. Jeg liker finabeidet og at du avslutter noe. For det er finishen du ser når alt er ferdig, ikke gipsplater og isolasjon. 
 
Er det noe som har overrasket deg underveis? 
Det har vært som forventet. Jeg visste jo hva jeg gikk til, siden jeg har vært med faren min mye.   
 
Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS? 
Det er alltid nye ting å lære, og du blir fort løsningsorientert i dette yrket. Det er fint med fysisk arbeid, å få brukt kroppen. Det er også sosialt og utviklende, for du må lære deg å samarbeide med andre. Og den dagen du får deg eget hus, er du så å si selvhjulpen.