Daniel, nyutdannet ingeniør

Daniel (25) er nyutdannet ingeniør, og startet som prosjektingeniør i Peab Anlegg i 2020. Han jobber for tiden på prosjektet Årneskvartalet i Nes.

− Jeg syntes bransjen virket utrolig spennende. Det skjer mye på et prosjekt, og det krever god planlegging og koordinering for å gjennomføre et godt prosjekt.

Hvilken utdanning har du?
− Jeg tok en byggingeniørgrad ved Høgskulen på Vestlandet i 2018. Videre tok jeg en mastergrad innen INDØK i 2020 ved Universitetet i Agder.

Hvorfor valgte du bygg- og anleggsbransjen?
−  Jeg syntes bransjen virket utrolig spennende. Det skjer mye på et prosjekt, og det krever god planlegging og koordinering for å gjennomføre et godt prosjekt. Det synes jeg er veldig interessant å ta del i. 

Hva er dine arbeidsoppgaver som prosjektingeniør i Peab
− Jeg holder på med VA-grøften rundt bygget på Årneskvartalet. Mine arbeidsoppgaver består mye av oppfølging ute, og å planlegge slik at fagarbeiderne har det de trenger. I tillegg har jeg andre oppgaver inne på kontoret, blant annet innkjøp av varer.

Hva liker du best med å jobbe som prosjektingeniør?
− Det jeg liker godt så langt med denne stillingen, er at jeg får ta del i mye forskjellig på prosjektet. Jeg får innsikt i HMS, KS, innkjøp og daglig drift på anlegget. Jeg har mulighet til å være en del ute blant fagarbeiderne, og det lærer jeg mye av. Det gir forståelse og innsikt i hvordan alt henger sammen.

Hva liker du med å jobbe i Peab?
− Jeg liker godt at jeg har flinke kolleger som kan gi svar på alle spørsmål jeg stiller. De hjelper meg i gang, dersom jeg står fast med mine arbeidsoppgaver. Ledelsen tar vare på de ansatte, og skaper et godt arbeidsmiljø. Selv om jeg bare har vært her noen måneder, føler jeg at jeg har vært her lenge.

Årneskvartalet
Les mer om prosjektet
Les mer