Taha, prosjektingeniør

Taha (32) startet i 2020 som prosjektingeniør i Peab Bygg. Han jobber for tiden på prosjektet Eikeli videregående skole i Bærum.

– Jeg liker å hjelpe andre mennesker, og i denne bransjen får du muligheten til å være en samfunnsbygger.

Hvilken utdanning har du?
– I 2014 tok jeg en bachelorgrad ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), som nå heter OsloMet. Deretter tok jeg en master i integrert bygningsteknologi (sivilingeniør) ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø, hvor jeg ble uteksaminert i 2020.

Hvorfor valgte du bygg- og anleggsbransjen?
– Jeg liker å hjelpe andre mennesker, og i denne bransjen får du muligheten til å være en samfunnsbygger. Vi er med på å bygge trygge boliger for familier, omsorgsboliger, sykehjem, beredskapsbygg som brannstasjoner, helikopterbase, legevakt med mer. Det bidrar til å hjelpe hele samfunnet fra A-Å.

Hva dine arbeidsoppgaver som prosjektingeniør?
– I hovedsak jobber jeg med HMS, KS, miljø og BREEAM, samt andre små og store riggoppgaver. Jeg synes det er stas å hjelpe mine kollegaer fra andre prosjekter med blant annet HMSREG, som er et system vi benytter i HMS-arbeidet på byggeplassen.

Hva liker du med å jobbe i Peab?
– Peab er et stort firma med etablerte systemer og retningslinjer. Jeg har erfarne og dyktige kolleger på prosjektet, og selv om jeg bare har jobbet her i noen måneder, føles det som jeg har vært her veldig lenge. Ledelsen er opptatt av godt arbeidsmiljø og trivsel, og å tilrettelegge for småbarnsforeldre. I Peab er du omringet av gode kolleger som hjelper deg med engang det er noe du lurer på.

 

Eikeli VGS, Hosle i Bærum
Les mer om prosjektet
Les mer