Taha, prosjektingeniør

Taha (32) startet i 2020 som prosjektingeniør i Peab Bygg. Han jobber for tiden på prosjektet Eikeli videregående skole i Bærum.

– Jeg liker å hjelpe andre mennesker, og i denne bransjen får du muligheten til å være en samfunnsbygger.

Hvilken utdanning har du?
– I 2014 tok jeg en bachelorgrad ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), som nå heter OsloMet. Deretter tok jeg en master i integrert bygningsteknologi (sivilingeniør) ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø, hvor jeg ble uteksaminert i 2020.

Hvorfor valgte du bygg- og anleggsbransjen?
– Jeg liker å hjelpe andre mennesker, og i denne bransjen får du muligheten til å være en samfunnsbygger. Vi er med på å bygge trygge boliger for familier, omsorgsboliger, sykehjem, beredskapsbygg som brannstasjoner, helikopterbase, legevakt med mer. Det bidrar til å hjelpe hele samfunnet fra A-Å.

Hva dine arbeidsoppgaver som prosjektingeniør?
– I hovedsak jobber jeg med HMS, KS, miljø og BREEAM, samt andre små og store riggoppgaver. Jeg synes det er stas å hjelpe mine kollegaer fra andre prosjekter med blant annet HMSREG, som er et system vi benytter i HMS-arbeidet på byggeplassen.

Hva liker du med å jobbe i Peab?
– Peab er et stort firma med etablerte systemer og retningslinjer. Jeg har erfarne og dyktige kolleger på prosjektet, og selv om jeg bare har jobbet her i noen måneder, føles det som jeg har vært her veldig lenge. Ledelsen er opptatt av godt arbeidsmiljø og trivsel, og å tilrettelegge for småbarnsforeldre. I Peab er du omringet av gode kolleger som hjelper deg med engang det er noe du lurer på.

 

Eikeli VGS, Hosle
Les mer om prosjektet
Les mer
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.