Ensjø t-banestasjon

Fredag 29. juni ble offisiell byggestart for oppgraderingen av Ensjø T-banestasjon markert. Den oppgraderte stasjonen stod ferdig sommeren 2013.

Området Ensjø blir et sentralt og viktig utviklingsområde for byen, og utbyggingen av stasjonen er en del av tilretteleggingen for fremtidens Oslo.

Viktig for fremtidens Oslo
Med Ensjø stasjon har Peab Anlegg fått en synlig samfunnsbyggerjobb sentralt i Oslo. Kontraktssummen er på 110 MNOK eks. mva. og byggherre er det offentlig eide selskapet Kollektivtransportproduksjon. Flux arkitekter har tegnet stasjonen.

Skal bygge 5000-7000 boliger
Ensjø skal utvikles til å bli et attraktivt og sentralt område for boliger, arbeidsplasser, handel, service og kultur. I løpet av de neste 10-15 årene skal mellom 5000-7000 nye boliger bygges her. Området rundt T-banestasjonen, kalt Tyngdepunktet, skal bli hjertet i den nye bydelen. Her skal det etableres et sentralt torg, forretninger, næringsvirksomhet, boliger og barnehage.

Glass, stål og granitt
Ensjø stasjon er en påkostet og moderne t-banestasjon med overflater i glass, stål og granitt. En av utfordringene under utbyggingen var at t-banen skulle være i drift under hele byggeperioden.

Beskrivelse
Ombygging av Ensjø T-banestasjon
Byggetid
2012-2013
Kontraktssum
110 MNOK eks mva
Kunde
Sporveien AS

Mer informasjon

Les mer om prosjektet på Oslo kommunes hjemmeside.

Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.