Ulstein Arena, Ulsteinvik

Ulstein Arena er et nytt samlingssted for idrett og aktivitet for alle beboerne i Ulsteinvik. Det er bygget en ny flerbrukshall med idrettshall, klartre hall, bibliotek, tjenestetorg , svømme- og badeanlegg.

Peab K. Nordang har vært hovedentreprenør på Ulstein Arena.

Ulstein Arena inneholder svømmeanlegg med tre bassenger der det største er 25m langt og har stupetårn opp til 5m. og vannsklie, videre finnes der boblebad med vannspeil og et 12,5m. barne/terapibasseng.

Anlegget inneholder også flerbrukshall medinternasjonale mål for håndball, samt klatrehall og bibliotek og i tillegg kiosker, kafeteria, tekniske rom og administrative fasiliteter.

Samlet bruttoareal er 8.900 kvadratmeter, inkludert parkeringskjeller under idrettshallen.

Bygget er fundamentert med betong direkte på fjell. Konstruksjonen i bygget består av 6.500 kubikkmeter plasstøpt betong. Det meste av betongarbeidet er gjort med  systemforskaling, men for den utvendige fasadebetongen er det benyttet spesialforskaling. Forskaling til bassengene er spesiallaget. Det er ikke brukt betongelement.

Gangarealene har slipt og pusset betong, slik at det fremstår både vakkert og ekstremt slitesterkt. Laminerte bjelker av massivtre i taket på idrettshallen, 31 meter lange, 3,20
meter høye og 40 centimeter brede.

Svømmehall og idrettshall er innvendig kledd med lakkerte furuspiler, med en akustisk duk og isolasjon bak. Dette gir en behagelig romklang.

Det dominerende materialvalget på utsiden er mørke sinkplater i kombinasjon med eksponerte konstruksjoner av plasstøpt betong og store glassfasader som delvis er integrert i fasadebetongen.

Tetthetskontroll
Kontroll etter NS EN ISO 9972:2015 og godkjent etter kravene i TEK 10.

Besøk ulsteinarena.no

Les mer på bygg.no

 

Beskrivelse
Ny flerbrukshall 8900 m2
Byggetid
Ferdig høsten 2017
Kontraktssum
136 MNOK eks. mva
Kunde
Ulstein Eigedomsselskap KF
Arkitekt
Lund+Slatto Arkitekter