Årneskvartalet, Årnes

Peab har bygget Årneskvartalet midt i Årnes sentrum som består av 52 leiligheter og to etasjer med næringslokaler. Kontraktssum på 176 MNOK eks. mva.

Første og andre etasje av Årneskvartalet er tilrettelagt for helsetilbud, butikker og kontorer. De øvrige fem etasjene består av moderne 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Bygget har tilhørende garasjeanlegg i kjeller og på plan 1. Det er fine takterrasser og mulighet for elbillading i bygget.

Et løft for sentrum
Byggherre og utvikler har vært Årneskvartalet AS som består av initiativtaker Morten Engeflaen i Skotøimagasinet AS, og Per Henrik Bråthen og Tim A. Holmvik i Hobrå Eiendom AS. Hobrå Eiendom AS er et lokalt eiendomsutviklingsselskap som har spesialisert seg på større og kompliserte bolig- og næringsprosjekter i tettstedene på Øvre Romerike.

Det har bidrat til et sentrumsløft i Årnes i anledning 90-årsjubileet til Skotøimagasinet. Dette har vært et viktig område med et stort potensial, og som trenger fornyelse og modernisering. Trekanten park, ny gatestruktur, samt undergangen ved Årnes stasjon til elveområdet har vært positive elementer som løfter Årnes.

Opptatt av lokalsamfunnet
Prosjektet omfattet om lag 2200 m2 parkeringskjeller, 3700 m2 næringsarealer og 5000 m2 boligarealer. Parkeringskjelleren inneholder sportsboder og sykkelparkering, og det er adkomst med heis rett opp til leilighetene. På toppen av bygget blir det felles takterrasse med benker, bord og beplantning.

− Peab har vært totalentreprenør, og det har vært et viktig samfunnsbyggerprosjekt som bidrar til å løfte Årnes sentrum. Med den sentrale beliggenheten for prosjektet har det også vært ekstra viktig å ta  å ta hensyn til lokalsamfunnet gjennom hele byggeperioden, sier distriktssjef Rune Lyngbø i Peab.

Bærekraftig prosjekt
Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er også vannbåren gulvvarme i leilighetene.

Byggeprosjektet startet i 2019, og byggdelen ble ferdigstilt i mars 2021.

Beskrivelse
52 leiligheter
Byggetid
2019-2020
Kontraktssum
176 MNOK
Kunde
Årneskvartalet AS
Arkitekt
Romerike arkitekter