Coop Gråtenmoen næringsbygg, Skien

Peab har bygget Gråtenmoen næringsbygg med Coop Ekxtra butikk i første etasje og fire etasjer med kontorlokaler sentralt i Skien for Coop Norge Eiendom.

Tidligere COOP butikk ble revet og erstatte med ny og større COOP Extra butikk. Over butikken er det fire etasjer kontorbygg.

I første etasje er det forretningslokaler, og i de fire øverste etasjene er det kontorlokaler. Kontrakten var en samspillsentreprise, med en kontraktssum på 83 millioner kroner eks. mva. Byggherre var Telemarksvegen AS, som eies av Coop Norge Eiendom AS og Coop Vestfold Telemark SA.

- Dette har vært et spennende og flott prosjekt med et signalbygg som vil styrke og løfte området ytterligere som et sentralt handelspunkt i regionen, sier Thomas Nyborg, prosjektsjef i Coop Norge Eiendom AS.  

Peab leier toppetasjen
Tet Gruppen leier fjerde etasje, og Peab har signert leiekontrakt for toppetasjen.

Peab har bygd mye for Coop i Vestfold og Telemark, og de har vært en god samarbeidspartner for oss i godt over ti år. 

Coop Extra butikk
Kontrakten omfattet også et forretningsbygg i én etasje, som ble oppført på baksiden av kontorbygget. Coop Extra har fyttet inn med en dagligvareforretning på rundt 1500 kvadratmeter.

I tillegg gjaldt kontrakten utomhusarbeider og parkeringsplasser. Totalt har Peab bygget rundt 2700 m2 kontorlokaler og cirka 3400 m2 forretningslokaler. Oppstart på byggeplass var i september 2018, og ferdigstillelse var slutten av 2019.

Bygget er tegnet av SPIR arkitekter.

Beskrivelse
Kontor- og forretningsbygg
Byggetid
2018-2019
Kontraktssum
83 MNOK eks mva
Kunde
Coop Norge Eiendom
Arkitekt
SPIR arkitekter

Relatert informasjon