Hurtigrutemuseum og vernebygg, Stormarknes

Peab Bjørn Bygg skal bygge nytt Hurtigrutemuseum og vernebygg over hurtigruteskipet MS Finnmarken på Stokmarknes. Kontrakten har en verdi på 127 millioner kroner eks. mva.

16. juni 1999 ble det gamle hurtigruteskipet MS Finnmarken landsatt ved Hurtigrutemuseet på Stokmarknes, og pryder i dag landskapet som en av verdens største museumsgjenstander. Peab Bjørn Bygg skal bygge et vernebygg over skipet, og dette bygget vil danne bygningsmassen for det nye Hurtigrutemuseet.

Glass og stål
Prosjektet finansieres via et samarbeid mellom stat, fylke og Hadsel kommune. Det er opprettet et kommunalt aksjeselskap, Vernebygg AS, som opererer som byggherre. Vernebygget over MS Finnmarken blir ca. 3600 kvadratmeter stort. Det meste av bygget vil være i glass og stål.

Peab skal restaurere og bygge på den eksisterende bygningsmassen i tilknytning til vernebygget, slik at hele Hurtigrutemuseet vil fremstå som nytt og moderne.

Ferdig i april 2020
Som en del av konkurransegrunnlaget skal LINK Arkitektur og Multiconsult videreføres som prosjektører i prosjektet. Nå starter tre måneders prosjektering, 12 måneders byggetid og overlevering til byggherre 1. april 2020.

Etter det planlegger Museum Nord å bruke tre måneder på å innrede og klargjøre museet for åpning den 2. juli, som er Hurtigrutens "fødselsdag".

Stolt sjøfartshistorie
MS Finnmarken ble bestilt av Vesteraalens Dampskibsselskap og bygget av Blohm & Voss i Hamburg i 1956. Skipet ble satt inn i hurtigrutetrafikk samme år. I sin tid var MS Finnmarken det mest moderne skipet som gikk langs kysten. Båten gikk som hurtigrute frem til 1993, og etter det ble skipet gitt i gave til Hurtigrutemuseet.

I 1999 ble båten satt på land på Stokmarknes i tilknytning til Hurtigrutemuseet, rett ved stedet der Hurtigruten i 1893 ble grunnlagt av Richard With.

Beskrivelse
Nytt Hurtigrutemuseum og vernebygg over skipet
Byggetid
2019-2020
Kontraktssum
127 MNOK eks. mva
Kunde
MS Finnmarken
Arkitekt
LINK arkitektur

Relatert informasjon

Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.