Internat og verksted, Buskerud VGS

Peab har overlevert nytt internat og verksted for Buskerud fylkeskommune, og Buskerud VGS har fått to nye og etterlengtede bygg.

Den offisielle åpningen var den 6. januar i 2020, og ble markert sammen med samarbeidspartnere, leverandører, opplæringskontor og bidragsytere. Dette er Peabs sjette byggeprosjekt på skolen.

Internatet er på 640 kvadratmeter, og er bygget i massivtre. Bygget rommer 16 robuste hybler, med hvert sitt bad. Verkstedet på 770 kvadratmeter er bygget i tradisjonelt treverk og betong. Det skal benyttes av skolen til reparasjon og kontroll av interne og eksterne kjøretøy, som for eksempel traktor og hjullastere.

Miljø- og utdanningsfokus
Massivtre tar vare på alle gode egenskaper treverk har. Materialet har høy grad av fleksibilitet, isolasjonsevne, er miljøvennlig, robust og solid, og ikke minst gir det et godt inneklima.

Egne fagarbeidere og lærlinger
Internatet og verkstedet ble oppført samtidig, og Peab har hatt over 20 medarbeidere på byggeplassen, i tillegg til underentreprenører og leverandører.

Peab har hatt blant annet seks egne fagarbeidere og to lærlinger på byggeplassen. Det har vært et godt samarbeid med byggherren og skolen, som har vært i daglig drift under byggeperioden. 

Historisk bygg
Dette er Peabs sjette byggprosjekt på skolen. De seneste 15 årene har Peab blant annet bygd en ridehall, renovert et internat, bygd nye lokaler til byggfaglinjene, rehabilitert og bygd et tilbygg til undervisningsbygget og rehabilitert administrasjonsbygget.

Beskrivelse
Internat i massivtre og verksted
Byggetid
2018-2019
Kontraktssum
41 MNOK eks. mva.
Kunde
Buskerud fylkeskommune Eiendom
Arkitekt
Søndergaard Rickfelt

Kontaktpersoner

Ole Gøran Hansen

Prosjektleder

Telefon: +47 404 002 43