Sjuråkeren boligprosjekt, Ålesund

Peab K. Nordang har bygget nytt leilighetskompleks med 33 moderne leiligheter for Ulsmo Eiendom AS på Blindheim.

Moderne med smarthus-teknologi
Fasaden er sammensatt av sementbaserte fasadeplater og Møre Royal trevirke. Leilighetene har høyere standard enn normalt. Blant annet er det vannbåren varme i gulv og skyvedørsgarderober som standard. Samtlige leiligheter har påkostede kjøkken med underlimt vask og integrerte hvitevarer. I tillegg er boligene utstyrt med smarthus-teknologi, slik at beboerne kan styre lys og varme med nettbrett og mobiltelefon.

Bygget er totalt 4.088 kvadratmeter, inkludert parkeringskjeller med boder. Utenfor er det i tillegg lekeplass og gjesteparkering.
Med unntak av prefabrikkerte balkonger og takelementer fra Lett-tak, er bygget plassbygd fra topp til tå. Etasjeskiller er utført med stedstøpt etterspent betong.
Det er benyttet Aluminiums belagte trevinduer, og skilleveggene mellom leilighetene er delvis av betong og delvis av stedbygede brann- og lydvegger. Bygget er fullsprinklet.

Utsikt til alpene
Tomten ligger på en bakketopp med flott utsikt vestover til Ålesund og sørover til Sunnmørsalpene. Leilighetene får sørvestvendt beliggenhet, og alle har parkering i kjeller. Størrelsene varierer fra 65 til 130 m2.

Tetthetskontroll
Bygget er kontrollert iht. EN 13829-EU 2017 og tilfredsstiller kravene i TEK 10.

Alle tømmer- og betongarbeider er utført av Peab K. Nordangs egne fagarbeidere

Beskrivelse
33 leiligheter
Byggetid
2016-2018
Kontraktssum
80 MNOK
Kunde
Ulsmo Eiendom AS
Arkitekt
Sporstøl Arkitekter AS