Vålerenggata 22, Oslo

Peab har utviklet og bygget 20 rekkehus og 22 rekkehusleiligheter fordelt på seks bygningsenheter i Vålerenggata 22.

Vålerenggata 22 ligger midt i byen, men det er likevel lite trafikk i dette området. Prosjektet ligger midt blant gammel trehusbebyggelse, og dette har arkitekten tatt hensyn til i utformingen.

Prosjektet er fordelt over seks hus som hver består av fire leiligheter med et gitt antall rekkehus. Antallet rekkehusleiligheter i hvert bygg varierer mellom en og seks. Hver boenhet har minst to uteplasser som kan være en liten uteplass i front, en inntrukket eller utenpåhengt balkong eller som en større takterrasse. Leilighetene er alle over to etasjer og har tilgang til mer eller mindre romslige terrasser eller balkonger.

Rekkehusene er alle over tre etasjer med et areal på 100 kvadratmeter. Det er åpen stue/kjøkkenløsning med direkte utgang til egen uteplass, samt entré og toalett i første etasje. Andre etasje består av tre soverom, bad og bod. I tredje etasje er det et større soverom i den ene enden og loftsstue med utgang til balkong i den andre enden.

Mellom byggene blir det opparbeidet med koselig beplantning og lekeplass for barna. Leilighetene har tilkomst fra trappegang, mens rekkehusdelen har fått inntrukket og åpen svalgang.

Under to av byggene i prosjektet er det laget parkeringskjeller med bodplass, tekniske rom og sykkelparkering. Boligene er solgt som selveide enheter i et eierseksjonssameie.

Boligene oppvarmes med vannbåren varme og har balansert ventilasjon.

Byggherre
Peab Eiendomsutviklikng AS

Beskrivelse
44 leiligheter
Byggetid
Sept 2010 - vår 2012
Arkitekt
Lund & Slåtto Arkitekter
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.