Judson har det moro på jobb

Møt Judson (23), som har fått selvtillit og funnet retning på livet. Han er lærling i betongfaget hos Peab i Oslo.

Hvorfor valgte du yrkesfag?
Jeg prøvde flere studieretninger på VGS og gjorde mye forskjellig. Det var ingen ting som fungerte helt bra, og jeg tok et friår. Så fikk jeg tips om Skole på byggeplass, som er et samarbeid mellom Veidekke og Jessheim VGS. Jeg var heldig som fikk plass. Det var som å starte i en vanlig jobb, samtidig som vi fikk komprimert undervisning i bygg- og anleggsfag.

Hvordan trives du som lærling i Peab?
Jeg er veldig fornøyd med at jeg først fikk praksisplass og senere ble lærling.
Fra første dag har jeg jobbet med reisverk, vegger, fundament, støping og alt annet som vi driver med. Som lærling driver jeg med forskjellige ting hele tida. Jeg synes det er moro. Og det gir en god følelse når jeg lykkes og får gode tilbakemeldinger – spesielt når jeg på forhånd har undervurdert meg selv og mine egne evner.

Er det noe som har overrasket deg underveis?
Utviklingen jeg har gjennomgått siden jeg ble lærling og fram til nå, både yrkesmessig og personlig. Jeg har vokst med oppgavene og fått mer selvtillit. Du kan si at jeg har fått mer struktur og orden på livet mitt, rett og slett.

Hva blir veien videre etter fagbrevet?
Jeg håper å få fast jobb hos Peab når jeg har tatt fagbrevet til sommeren.

Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS?
Det er veldig spennende å jobbe på byggeplass, og jeg lærer noe nytt hele tiden. Jeg har det gøy gjennom dagen, selv om vi ofte jobber i høyt tempo. Jeg har sagt mange ganger at det er nesten som en lekeplass for voksne. Så hvis du liker praktisk arbeid og at det skjer noe, så kjør på!