Thomas stortrives som tømrer

Thomas (19) anbefaler yrkesfag for alle som er lei av skolen og vil komme seg ut i jobb. Han er lærling i tømrerfaget hos Peab i Ålesund.

Hvorfor valgte du yrkesfag? 
Det var mest fordi jeg var lei av skolen. Jeg trengte en annen hverdag. Etter andre året på videregående, da jeg tok byggteknikk, var det rett ut i arbeidslivet.  

Hvordan trives du som lærling i Peab? 
Jeg stortrives. Det er bare kjekke folk. Og det er ulike typer arbeid hele tida. Jeg jobber stort sett på nye leilighetsbygg rundt omkring på Sunnmøre. Det er variert og interessant. 

Hva blir veien videre etter fagbrevet? 
Jeg planlegger å ta fagbrevet til sommeren. Så håper jeg å fortsette som tømrer i Peab K. Nordang.  

Er det noe som har overrasket deg underveis? 
Hvor mye arbeid som faktisk må legges ned for å bygge en leilighet. Det er mange flere oppgaver og detaljer enn jeg hadde tenkt meg på forhånd. Jeg synes det er interessant å lære om alt som skal til. 
 
Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS?   
Du kommer fort ut av skolen. Jeg har opplevd at mange som valgte studiespesialisering, angret på valget sitt etter et halvt år. Jeg bruker fire år på å gjøre meg ferdig med utdanning og læretid. Da er jeg klar for yrkeslivet og ei god lønn. De som ikke tar yrkesfag, bruker tre år på studiet og har likevel ikke noen ordentlig utdanning. Det blir bare mer og mer skole for dem.