Universitetet UiT, Narvik

Peab Bjørn Bygg skal rehabilitere og ombygge Universitetet i Tromsø, avdeling Narvik for Statsbygg. Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 132 millioner kroner eks. mva.

Prosjektet har oppstart i april 2019 og skal overleveres i juni 2020, med prøvedrift til midten av desember.

Prosjektet er av stor betydning for vår avdeling og virksomhet i Narvik. Vi er veldig glad i å drive med prosjekter innen utdanningssektoren, og det er ekstra givende å drive byggeprosjekt der fremtidens byggingeniører utdannes, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg.

Bygger om og fornyer
Narvikavdelingen av Universitetet i Tromsø har bygningsmasse som er utført i to byggetrinn. Et byggetrinn er fra 1969 og et annet fra 1997. Nå skal det eldste bygget, som er på tre etasjer, rehabiliteres og bygges om. I tillegg skal tilgrensende arealer fra det nyeste bygget ombygges og oppgraderes. I hovedsak gjelder dette servicesenter, kantine og glassgård.

Fasadene blir oppgradert
Omfanget av rehabiliteringen og ombyggingen i det eldste bygget utgjør rundt 7000 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges en mesanin på 207 kvadratmeter i maskinhallen, som er i bygget fra 1997.

Det skal også renovere samtlige fasader på bygget fra 1969 og fasaden rundt kantinen. Fasadene utgjør om lag 4000 kvadratmeter totalt.

Arkitekt er Woll Arkitekter.

Peabs prosjektleder er Frank Gunnar Bjørn.

Beskrivelse
Rehabilitering og ombygging
Byggetid
2019-2021
Kontraktssum
132 MNOK eks mva
Kunde
Statsbygg
Arkitekt
RATIO arkitekter
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.