Var skolelei, trives på anlegg

Som betonglærling hos Peab i Bergen får Joachim (19) være med å bygge kaier, broer og laksetrapper.

Hvorfor valgte du yrkesfag?  
Fordi jeg var litt skolelei, og jeg liker å være aktiv. Så jeg ville prøve praktisk arbeid og tenkte betongyrket kunne være noe for meg. Det har jeg absolutt ikke angret på.  
 
Hvordan trives du som lærling i Peab? 
Jeg trives veldig godt med oppgavene og kollegene. Det er bra at jeg får gjort masse forskjellig og kan reise rundt og være med overalt. Jeg har jobbet på kaier og broer, og jeg har vært med på å bygge laksetrapper, for å nevne noen eksempler. Det er mange typer anlegg på ulike steder, og det liker jeg. 
 
Hva blir veien videre etter fagbrevet? 
Når jeg har tatt fagbrevet til sommeren, vil jeg gå videre og jobbe med betong i fast jobb. Kanskje skal jeg spesialisere meg eller videreutdanne meg etter hvert, men jeg tenker det er best å få en del jobberfaring først, så jeg blir godt kjent med faget. 
 
Er det noe som har overrasket deg underveis? 
Nei. Jeg var mye ute i praksis mens jeg gikk på videregående, før jeg fikk lærlingeplass. Så jeg visste mye om hva jeg gikk til. Og det har svart til forventningene.   

Hvorfor bør flere velge bygg- og anleggsfag på VGS?   
Du er sikker på å få jobb. Det er mange bra folk i bygg og anlegg. Det er godt betalt, og du får være aktiv og bruke kroppen.