Nytt skoleprosjekt for skolebyggeren i Vest

Ørsta kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for Sæbø skule og barnehage. Byggene oppføres i massivtre og kontrakten har en verdi ca. 58 MNOK eks. mva.

I over 20 år har Peab K. Nordang bygd skoler på Nord-Vestlandet. Administrerende direktør Kjetil Nordang er fornøyd med at selskapet er tildelt nok et skoleprosjekt.

− Vi jobber hver dag for å være en samfunnsbygger i de lokalsamfunnene der vi lever og jobber. En naturlig del av strategien er å satse litt ekstra på å vinne skole- og barnehageprosjekter, forteller Nordang.

Bygger kunnskap med erfaringsoverføring

Akkurat nå er entreprenøren helt i innspurten med det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda, og avdelingen i Bergen er i gang med å bygge Nye Vaksdal skule.

– Gjennom mange år har vi opparbeidet solid erfaring og kompetanse på alle typer skolebygg, og jobber aktivt med erfaringsoverføring fra prosjekt til prosjekt. Vi ser frem til å bygge en flott skole og barnehage for Ørsta kommune og alle foreldre, lærere og barn som skal ta den i bruk, sier Nordang.

Massivtre og miljøambisjoner

Rett etter påske starter detaljprosjekteringen på Sæbø skule og barnehage, parallelt med sanering og rivearbeider. Barnehagen bygges som en integrert del av nybygget, som i tillegg vil romme både barne- og ungdomsskole. Hele prosjektet oppføres i massivtre, noe som både gir en rask og kostnadseffektiv produksjon og positive miljøeffekter.

– Vi ser spesielt positivt på at skolen og barnehagen skal bygges i massivtre, og at det er tydelige miljøambisjoner i prosjektet. Her får våre fagarbeidere og lærlinger et spennende prosjekt å bryne seg på det neste halvannet året, sier prosjektleder Camilla Callsen i Peab K. Nordang.

Ferdigstillelse og overlevering er planlagt til september 2022. Deretter skal eksisterende barneskolebygg renoveres til å bli et rent administrasjonsbygg. Den jobben vil pågå frem til mars 2023.

Skolebyggeren Peab K. Nordang

Noen av Peab K. Nordangs skoleprosjekter:

  • Sørestranda skule, Sykkylven, nybygg (2011)
  • Valle skule, Skodje, rehab og nybygg (2013)
  • Stranda ungdomskule, Stranda, rehab og nybygg (2013)
  • Vartdal skule, Ørsta, nybygg (2016)
  • Valderøy barneskule, Giske, nybygg (2014)
  • Solevåg skole, Sula, tilbygg (2018)
  • Mediebygg, Høgskulen i Volda, nybygg (2021)
  • Nye Vaksdal skule, Vestland, nybygg (2022)
  • Sæbø skule og barnehage, Ørsta, nybygg og rehab (2022/2023)

Kontaktpersoner

Kjetil Nordang

Adm. direktør Peab K. Nordang

Telefon: +47 908 67 000