Peab bygger 87 leiligheter i Tromsø

Peab – Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør på boligprosjektet Himmel & Hav i Tromsø. Kontrakten har en verdi på 182 millioner kroner.

Kontrakten med byggherre og utbygger Strandvegen Utvikling ble signert fredag 2. desember, og byggestart er planlagt til januar 2017. Overlevering skjer i september og desember 2018.

– Bjørn Bygg er en stor, lokal aktør som står for kvalitet og gjennomføringskraft, og vi ser frem til et godt samarbeid med dem om prosjektgjennomføringen, sier daglig leder Morten Walthinsen i Strandvegen Utvikling.

Moderne og miljøvennlig

Himmel & Hav bygges ut som et leilighetsprosjekt over to salgstrinn. Boligene varierer i størrelse fra 37 m2 til 120 m2 over sju etasjer. Prosjektet ligger sentralt til rett sør for Tromsø sentrum, og er en del av Strandkanten boligområde. I tilknytning til leilighetsbygget bygges det parkeringsanlegg på dagens terreng.

– Vi har vektlagt moderne og miljøvennlig bomiljø, fine uteområder og en del fellesarealer som er uvanlig i prosjekter som dette. Det blir ladestasjoner til el-biler, og borettslaget får overlevert to el-biler fra oss som kan disponeres i en bil-poolordning for alle beboerne, forteller Walthinsen.

Stort og komplekst

Administrerende direktør Arild Østgård i Bjørn Bygg sier prosjektet passer svært godt inn i entreprenørens ordreportefølje.

– Prosjektet er et av de største boligprosjektene vi har bygget på en stund, og er utfordrende både i størrelse, kompleksitet og fremdrift. Vi takker Strandvegen Utvikling for tilliten de viser oss med å tildele oss kontrakten, sier Østgård.

Spektakulær nyhet

Himmel & Hav er første byggetrinn i et større boligprosjekt på Strandvegen. Når det er ferdig utbygd vil det bestå av nærmere 300 boenheter.

– Nå går vi i gang med å utvikle de neste byggetrinnene i prosjektet, og her kan vi love noen spennende nyheter. Vi planlegger blant annet et spektakulært boligprosjekt, som forhåpentligvis blir lansert i markedet høsten 2017, sier styreleder Stig Tore Johnsen i Strandvegen Utvikling.

Arkitekt for Himmel & Hav er Voll Arkitekter.

Mer informasjon

Arild Østgård

Adm dir Peab Bygg Norge

Telefon: +47 906 43 238

Kajsa Jacobsson

Pressesjef Peab

Telefon: +46 725 333484