Peab bygger internat og verksted på Buskerud videregående skole

Peab er i gang med oppføring av to nye bygg, et internat i massivtre og et verksted for Buskerud fylkeskommune. Kontrakten har en verdi på 41 millioner kroner eks. mva.

Internatet er på 640 kvadratmeter, og bygges i massivtre. Bygget skal romme 16 robuste hybler, med hvert sitt bad. Verkstedet på 770 kvadratmeter bygges i tradisjonelt treverk og betong. Det skal benyttes av skolen til reparasjon og kontroll av interne og eksterne kjøretøy, som for eksempel traktor og hjullastere.

− Nytt internat gir skolen som en lokal samfunnsaktør mulighet til å tilby elever bomuligheter for dem som har lang reisevei til skolen. Et eget verksted vil øke kvaliteten på undervisningen betraktelig. Videre vil det gi skolen mulighet til å speile det markedet elevene møter etter endt skolegang. Dette betyr at vi kan levere et utdanningsløp som er i takt med næringen, sier Jan Øya, prosjektleder i Buskerud fylkeskommune Eiendom.

Miljø- og utdanningsfokus
Massivtre tar vare på alle gode egenskaper treverk har. Materialet har høy grad av fleksibilitet, isolasjonsevne, er miljøvennlig, robust og solid, og ikke minst gir det et godt inneklima.

− Akkurat som byggherren, ønsker vi i Peab flere miljøriktige byggprosjekter. Internatet er det første prosjektet i massivtre for Buskerud fylkeskommune, og vi er veldig glade for at vi fikk dette oppdraget, sier Peabs prosjektleder, Ole Gøran Hansen.

Egne fagarbeidere og lærlinger

Internatet og verkstedet oppføres samtidig, så Peab har over 20 medarbeidere på byggeplassen, i tillegg til underentreprenører og leverandører.

− Vi har blant annet seks fagarbeidere og to lærlinger på byggeplassen. Det er vi stolte av, og egne håndverkere er et satsingsområde i Peab. Vi har et godt samarbeid med byggherren og skolen, som er i daglig drift rundt oss. Det er også fint å se at HMS og logistikk fungerer meget bra på byggeplassen, sier Hansen.

Historisk bygg
Dette er Peabs sjette byggprosjekt på skolen. De seneste 15 årene har Peab blant annet bygd en ridehall, renovert et internat, bygd nye lokaler til byggfaglinjene, rehabilitert og bygd et tilbygg til undervisningsbygget og rehabilitert administrasjonsbygget.

− Vi synes dette er et flott sted å arbeide på. Gamle, ærverdige Buskerud gård er opprinnelig fra 1100-tallet, og her har det vært drevet undervisning i over 100 år. Vi syns det er motiverende å kunne bidra til fortsatt god undervisning her også i fremtiden, sier Ole Gøran Hansen.

Fakta om prosjektet:

  • Byggherre: Buskerud fylkeskommune Eiendom
  • Totalentreprenør: Peab
  • Omfang: Nytt internat i massivtre og nytt verksted
  • Kontraktssum: 41 MNOK eks mva
  • Arkitekt: Søndergaard Rickfelt
  • Oppstart: Desember 2018
  • Ferdigstillelse: November 2019
Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.