Peab bygger næringsbygg for 2,1 mrd. i Göteborg

Peab har fått i oppdrag å bygge næringsbygget Platinan i Göteborg. Vasakronan er byggherre og kontraktssummen er på 2,1 milliarder svenske kroner.

Prosjektet er en del av Göteborg Stads byutviklingsplan Visjon Älvstaden. Prosjektet gjennomføres i samspill med byggherren.

Platinan blir cirka 60 000 kvadratmeter stort og bygges i 18 etasjer. Bygget vil blant annet romme hotell, kontorer, eventlokaler og restauranter.

Grunnarbeidene er gang, og i samme område gjennomfører Peab også overdekking av E45, som skal gjøre det mulig med bebyggelse på taket av Götatunnelen. Flere andre prosjekter pågår også i området, noe som gjør logistikken utfordrende.

Platinan har en unik arkitektur med store glassfasader og stort fokus på miljøaspektet. Peab bygger i henhold til sertifiseringen LEED med mål om høyeste karakter, Platinum.

− Platinan er et fantastisk prosjekt, som med sin utforming vil sette et tydelig preg på Göteborg. Dette er Peabs hittil største prosjekt i denne regionen, og vi er utrolig stolte over å forme dette kvartalet sammen med Vasakronan, sier regionsjef Stellan Haraldsson i Peab.

Prosjektet er beregnet å stå ferdig ved årsskiftet 2021-2022. Oppdraget er en totalentreprise i samspill.

Kontaktpersoner

Kajsa Jacobsson

Pressesjef Peab

Telefon: +46 725 333484

Stine Gabrielsen

Kommunikasjonssjef Peab Norge

Telefon: +47 416 51 414