Peab kjøper Solberg Maskin

Peab Anlegg har kjøpt opp 90,3 prosent av aksjene i maskinentreprenørselskapet Solberg Maskin AS.

– Bakgrunnen for oppkjøpet er at vi ønsker å styrke vår konkurransekraft i anleggsmarkedet i Midt-Norge generelt, og Trondheim spesielt, sier administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg.

Solid og veldrevet selskap

Peab Anlegg har i flere år hatt et tett samarbeid med Solberg Maskin på ulike prosjekter i Trondheimsregionen. Avdelingssjef Johan Hansson i Peab Anlegg er overbevist om at oppkjøpet vil gi positive effekter for begge parter.

– Vi har kjøpt et solid og veldrevet selskap. Solberg Maskin består av dyktige fagarbeidere med spesialkompetanse og sertifiseringer som vi kommer til å ha bruk for på prosjekter i fremtiden. Vi samarbeider godt, og har mange av de samme verdiene og kulturen, sier Johan Hansson.

Etablert i 1985

Solberg Maskin har 67 ansatte og holder til på Heimdal i Trondheim kommune. Selskapet hadde en omsetning på ca. 88 millioner kroner i 2015.

Selskapet ble startet i det små på Lundamo i 1985 av Jon Mikal Solberg, som fortsatt er daglig leder i selskapet. I 1993 ble navnet endret til Solberg Maskin og aksjeselskap ble stiftet.

Gir grobunn for vekst

Daglig leder Jon Mikal Solberg fortsetter som deleier i selskapet med 9,7 prosent av aksjene. Han er svært fornøyd med å ha fått Peab Anlegg inn på eiersiden.

– For våre ansatte betyr dette at arbeidsplassen deres blir enda tryggere fremover. Et samarbeid med Peab Anlegg som eier og samarbeidspartner gi grobunn for vekst i fremtiden, sier daglig leder Jon Mikal Solberg.

Mer informasjon

Johan Hansson

Adm. dir. Peab Anlegg

Telefon: +47 917 43 353