Peab moderniserer boligblokk i Tromsø

For en kontraktssum på 52 millioner kroner skal Peab Bjørn Bygg modernisere og utvide en boligblokk i Rødhettestien 5 i Tromsø. Byggherre er Rødhettestien borettslag.

For en kontraktssum på 52 millioner kroner skal Peab Bjørn Bygg modernisere og utvide en boligblokk i Rødhettestien 5 i Tromsø. Byggherre er Rødhettestien borettslag.

Blokka ligger et steinkast unna Universitetssykehuset i Nord-Norge, og ble i 1975 oppført som boliger for sykehusansatte. Den omtales fortsatt som en av «sykehusblokkene» i Tromsø. I dag består den av 33 små tomromsleiligheter og fire hybler. Det er ikke heis i blokka.

− Vi skal oppgradere alle boenhetene til dagens standard med hensyn til ventilasjon og isolering. I tillegg skal vi renovere fasaden og bygge nye balkonger. Nytt trapp- og heishus skal også på plass, forteller prosjektsjef Tom Roger Jensen i Peab Bjørn Bygg.

To nye passivhusetasjer

På toppen av dagens boligblokk blir det bygget to helt nye etasjer. Der blir det totalt 16 leiligheter. Påbygget bygges etter passivhusstandard.

− Dette er et spennende prosjekt, som gir oss som totalentreprenør nyttig erfaring innen renovering av eksisterende blokkbebyggelse - med de utfordringene det innebærer, sier Jensen.

Ferdig høsten 2018

Prosjektet er tegnet av Steinsvik Arkitektkontor. Byggprosjektet starter nå, og skal ferdigstilles høsten 2018.

−  Når vi er ferdige vil Rødhettestien borettslag kunne tilby boliger med samme høye kvalitet som nybygde boliger har i dag, fastslår Tom Roger Jensen.

Kontaktpersoner

Gro Skaar Knutsen

Adm dir Peab Bjørn Bygg

Telefon: +47 480 37 651

Stine Gabrielsen

Kommunikasjonssjef Peab Norge

Telefon: +47 416 51 414